Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la o conductă de transport a produselor petroliere din Argeş

Incendiu la o conductă de transport a produselor petroliere din Argeş

Incendiu la o conductă de transport a produselor petroliere din Argeş
29 Iul 2007   •   14:18

O conductă de transport a produselor petroliere, aparţinând SC ARPECHIM Piteşti, a luat foc, duminică, în localitatea argeşeană Vedea. Pentru stingerea incendiului au intervenit mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. Potrivit pompierilor, situaţia este sub control şi nu există riscul producerii unei explozii. Pe baza indiciilor găsite la faţa locului, anchetatorii au stabilit că incendiul a fost provocat de persoane încă neidentificate care au încercat să sustragă produse petroliere din conductă.

Incendiul nu va putea fi stins mai devreme de o zi sau două, din cauza pericolului propagării la combinatul OLTCHIM, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş. Singura soluţie fiind ca pompierii să aştepte până când întraga cantitate de combustibil aflată în conductă va arde.

Echipajele ISU Argeş au izolat zona şi intervin cu apă pentru răcirea conductei şi evitarea riscului de explozie. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru identificarea persoanelor care au provocat incendiul.

Rompres

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close