Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi aproximativ 20 de pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi
de Cristi Popovici    |    Laura Dinu    |    11 Noi 2021   •   05:48

Update 09:45:  ISU Prahova anunță că în luna februarie, Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Ploiești a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă de 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

”În această dimineață pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat. Totodată în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.

Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Urmează să se stabilească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului”, este comunicatul ISU Prahova. 

Update 09:30: Consiliul Județean Prahova a alocat Spitalului Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei în acest an, anunță Prefectura Prahova.

”În urma incidentului înregistrat, în această dimineață, la Secția de Boli Infecțioase „Movila“ a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP), vă aducem la cunoștință faptul că aici au fost realizate lucrări de renovare, instalația electrică era nouă și verificată, iar rampele de Oxigen au fost montate anul trecut, înainte de declanșarea celui de-al treilea val pandemic.

Consiliul Județean Prahova a alocat SJUP, cea mai mare unitate medicală din județ, unde sunt preluați și tratați cei mai mulți și cele mai grave forme ale pacienților cu SARS-CoV2, suma de 37,312 milioane lei. Din această alocare bugetară, 22,525 milioane au fost direcționate pentru funcționarea spitalului, iar 14,787 milioane de lei au mers către investiții (aparatură și reparații capitale).

Vă reamintim că ultima alocare, în valoare de peste patru milioane de lei, a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean, din data de 29 septembrie, fiind direcționată pentru gestionarea noului val al pandemiei de Covid-19 și achiziția de aparatură medicală”, se arată într-un comunicat emis presei de Prefectura Ploiești.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 18 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova, Mădălin Ipatie, o infirmieră care a încercat să ajute pacienţii a suferit arsuri pe 40% din corp. Pe secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

Șeful DSU, Raed Arafat a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti şi a coordonat intervenţia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari", spune ISU Prahova.

Pacienţii evacuaţi au fost transferați la UPU Ploieşti

„Nu este un spital al primăriei Ploieşti. Am ajuns acolo, că am fost informat şi mi se pare normal să mergem acolo să dăm o mână de ajutor. Sper cu această ocazie să se înțeleagă că a face spitale noi, cu circuite noi, nu este un moft", a spus pentru Antena 3 primarul din Ploieşti Andrei Voloşevici.

Secţia COVID unde a izbucnit incendiul la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti era nouă

„Secţia era nouă, este o secţie renovată de pediatrie cu instalație nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut înainte de valul 3. Personalul instruit, ca dovadă s-a intervenit imediat. Într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie, s-a mișcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen. Probabil bolnavul şi-a scos masca. Asistenta care a suferit arsuri va fi transferată la Spitalul Floreasca în Bucureşti", a spus managerul Spitalului de Boli infecțioase din Ploieşti.

2 morți și 16 pacienți evacuați 

”Va   aducem la cunoștință ca în data de 11.11.2021 la ora 04:16  s-a primit o solicitare prin 112 pentru un  incendiu la Spitalul de Boli  Infecțioase Ploiești.     
La locul solicitării au intervenit:
•   1 echipaj C2 SAJ Prahova 
•   1 echipaj B1 SAJ Prahova
•   12 echipaje B2 SAJ Prahova
•   2 echipaje A2 SAJ Prahova
•   1 echipaj C1TIM -SMURD
•   9 echipaje  PA/SMURD

La locul solicitării au fost găsite  16  persoane (din care 6 femei si 10 bărbați) implicate: 

1.    Pacienta 70 de ani- intoxicata cu monoxid de carbon transportata de echipajul C1 la SJU Ploiesti
2.    Infirmiera de 52 ani a Spitalulului Boli Infecțioase  cu arsura gr I si II pe 40% suprafata corporala –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti si ulterior la Spital Floreasca Bucuresti
3.    Pacient  56 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
4.    Pacient  75 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj C2 la SJU Ploiesti
5.    Pacient 60 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
6.    Pacient 58 ani–transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
7.    Pacient 65 ani - –transportat de echipaj TIM la SJU Ploiesti
8.    Pacienta 78 ani–transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
9.    Pacient 60 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
10.    Pacienta 66 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
11.    Pacienta 86 ani -pacienta Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
12.    Pacienta 69 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
13.    Pacient  69 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj PA la SJU Ploiesti
14.    Pacient 51 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj PA la SJU Ploiesti
15.    Pacient 33 ani - Covid pozitiv –transportat de echipaj B2 la SJU Ploiesti
16.    Pacient 66 ani - Covid pozitiv –transportata de echipaj B2 la SJU Ploiesti
17.    Pacient 74 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat
18.    Pacient 75 ani -pacient Covid pozitiv –gasit decedat”, este comunicatul SAJ Prahova. 

×
Subiecte în articol: incendiu Ploiești
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close