Antena 3 CNN Actualitate Încep lucrările la Centura de sud a Capitalei

Încep lucrările la Centura de sud a Capitalei

Încep lucrările la Centura de sud a Capitalei
Sursa foto: Foto: [email protected] via Mihai Catalin Ursu
24 Mar 2012   •   21:21

Încep lucrările la Centura de sud a Capitalei. Peste două săptămâni, se va deschide oficial şantierul pentru proiectul de 250 de milioane de euro. Nu se ştie însă când vor fi încheiate lucrările. În partea de nord a Centurii, de exemplu, proiectul început cu patru ani în urmă nu este nici acum gata, deşi a fost inaugurat.

În prezent, Centura de sud a Capitalei arată ca un drum de ţară.

Pe cei 32 de kilometri din Centura de sud ar fi trebuit să lucreze trei consorţii, care au câştigat licitaţiile în 2008. Patru ani nu au făcut nimic însă. Au majorat în schimb valoarea contractelor de execuţie cu 40%, prin acte adiţionale. Constructorii au explicat că nu s-au apucat de lucrări pentru că nu au primit bani de la Compania Naţională  de Drumuri. În replică, autorităţile spun că abia acum au reuşit să facă rost de o parte din sumele necesare: 5,7 milioane de euro.

Reabilitarea şi extinderea la patru benzi a Centurii de sud a ajuns să coste 241 milioane de euro. Adică 7,5 milioane de euro pentru fiecare kilometru. Mai mult decât costă o autostradă în zona de câmpie.

Şoferii se gândesc deja cu groază la restricţiile de circulaţie. Şi mai ales, la cât timp vor fi impuse. Nici Centura de nord, inaugurată acum aproape un an şi jumătate, nu este gata încă.

Licitaţia pentru cei zece kilometri care ar trebui să lege centura de A2 este blocată de lupta între doi regi ai asfaltului. În cel mai fericit caz, centura va fi gata integral în 2014. Asta doar dacă vor fi bani.



×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close