Antena 3 CNN Actualitate 19 ani de închisoare pentru liderul grupării hoţilor de lux din Timiş

19 ani de închisoare pentru liderul grupării hoţilor de lux din Timiş

Peste 19 ani de închisoare a primit liderul grupării hoților de lux din Timiș. Aceștia spărgeau locuințele unor personalități publice, despre care aveau informații că deţin în case sume importante de bani.

19 ani de închisoare pentru liderul grupării hoţilor de lux din Timiş
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2021   •   17:22

Tribunalul Timiș a dat, luni, sentința în dosarul grupării hoților de lux, care au fost trimiși în judecată de DIICOT în urma unei operațiuni de proporții.

Gruparea a fost acuzată de comiterea mai multor spargeri în Timiș, Sibiu, Bihor şi Caraş Severin hoții vizând ”ținte” despre care aveau informații că au în casă sume importante de bani.

Potrivit anchetatorilor, gruparea acționa extrem de bine şi printre victime s-a numărat şi fostul șef al Finanțelor din Oțelu Roșu. Acesta a fost prădat de două ori, gruparea sustrăgând un seif în care erau 300 de mii de euro

„Tribunalul Timiș a considerat că sunt probe și i-a condamnat la 19 ani și 3 luni pe Ciprian Câmpean cel considerat liderul grupării, acesta fiind acuzat și de ultraj sub forma tentativei de omor, după ce în timp ce era urmărit de o mașină a poliției a obligat mașina poliției să iasă în decor, polițiștii fiind la un pas de moarte.

De asemenea, Ciprian Mihălțan, un apropiat al liderului interlop Lucian Boncu și cel care de curând a fost pus sub acuzare de DIICOT structura centrală pentru că l-a ajutat pe șeful grupării de trafic de țigări Costin Mladin din Arad, a fost de asemenea condamnat la aproape 14 ani de închisoare.

Interesant este că liderii grupării au primit de la instanță interdicția ca după ce își vor ispăși pedepsele timp de trei ani să nu se apropie unul de altul cât mai aproape de 20 de m. Interdicția nu este definitivă urmând ca ultimul cuvânt să aibă Curtea de Apel Timișoara", a spus pentru Antena 3, Dragoş Boţa, jurnalist pressalert.ro.

×
Subiecte în articol: inchisoare spargere locuinţe Timis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close