Antena 3 CNN Actualitate Incineratorul de deșeuri de la Brazi va mai fumega cel puțin o săptămână

Incineratorul de deșeuri de la Brazi va mai fumega cel puțin o săptămână

Hala în care funcționa incineratorul de deșeuri de la Brazi va continua să scoată fum o săptămână sau chiar mai mult după incendiul care a cuprins clădirea miercuri, 2 iunie, anunță polițiștii prahoveni.

Incineratorul de deșeuri de la Brazi va mai fumega cel puțin o săptămână
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    04 Iun 2021   •   16:35

„Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână și chiar mai mult. Nu mai sunt focare vizibile, există încă posibilitatea să ardă mocnit la nivelul solului.", au transmis, vineri, oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

În aceste condiții, specialiștii de la ISU au luat decizia de a inunda fosta hală cu 300.000 de litri de apa.

Incendiul de proporţii s-a declanşat miercuri dimineaţă la o hală în care se afla incineratorul de deşeuri medicale periculoase din comuna prahoveană Brazi. Forţe impresionante de pompieri au fost mobilizate pentru a opri incendiul. 

Focul s-a manifestat pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă.

Ipoteză: Incendiul de la Brazi ar fi fost provocat

ISU Prahova a anunțat, joi dimineața, 3 iunie, că o persoană a fost găsită în hala incineratorului din Brazi.

Surse din anchetă vorbesc despre ipoteza ca un bărbat să se fi sinucis și să fi aruncat în aer incineratorul. Bicicleta angajatului în vârstă de aproximativ 32 de ani a fost descoperită în curtea societății. 

Aceleași surse vorbesc despre un individ care ar fi încercat de mai multe ori să își ia viața. Tatăl bărbatului, care a și identificat bicicleta, le-a spus polițiștilor că știa de intențiile acestuia. 

”Din declarațiile paznicului parcului industrial Brazi, un angajat al societății Eco Burn a intrat în incinta parcului mințind că își lasă bicicleta și pleacă în cursă cu un alt șofer. În scurt timp a izbucnit incendiul și paznicul a telefonat la ISU. 

Menționăm că angajatul a pătruns în mod ilegal în incinta societății, în afara orelor de program și fără acordul acesteia. 

Mai precizăm că Eco Burn SRL se confruntă cu al treilea incendiu produs de mâini criminale”, au transmis reprezentanții companiei care deține incinerator.

×
Subiecte în articol: brazi incinerator incendiu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close