Antena 3 CNN Actualitate Îndulcitorii artificiali vă îmbolnăvesc de cancer

Îndulcitorii artificiali vă îmbolnăvesc de cancer

Îndulcitorii artificiali vă îmbolnăvesc de cancer
28 Iun 2007   •   23:07

Produsele fără zahăr, de la sucuri, gume de mestecat şi dulciuri, vă pot aduce şi moartea! Italienii susţin că îndulcitorii artificiali dăunează grav sănătăţii şi vor să interzică aspartamul, substanţa cel mai des folosită pentru a înlocui zahărul. Chiar dacă nu susţin în totalitate ideea, specialiştii români ar interzice şi ei îndulcitorii!

După un experiment pe şoareci de laborator, cărora le-au administrat aspartam, oamenii de ştiinţă italieni au constat că animalele aveau un risc mult mai mare de a se îmbolnăvi de diferite forme de cancer. Specialiştii români sunt de părere că asparatmul nu ar trebui consumat de oamenii sănătoşi.

?Aspartamul, care nu implică o activitate a pancreasului trebuie să fie consumat de suferinzii de diabet nu de persoanele sănătoase, de copii de adolescenţi pentru că nu aduce energia necesară fizic sau mental?, a declarat Gheorghe Mencinicopschi de la Institutul de Cercetări Alimentare.

Studiul cercetătorilor italieni nu a fost luat deocamdată în seamă de organismele pentru siguranţa alimentelor, nici din Europa şi nici din Statele Unite ale Americii. Indiferent de concluziile acestor studii, cert este că nu trebuie să consumam pe zi mai mult de trei litri de suc care conţine aspartam.

Acesta este cel de-al doilea studiu al italienilor, care scoate în evidenţă potenţialul pericolul pe care îl reprezintă îndulcitorii artificiali. Ei cer chiar interzicerea utilizării acestei substanţe în alimentaţie.

ASPARTAMUL - UN ÎNDULCITOR PERICULOS

Observator

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close