Antena 3 Actualitate Inedit Cercetătorii au aflat ce simți cu un minut înainte să mori. Mulți oameni trăiesc acest sentiment și în timpul vieții

Cercetătorii au aflat ce simți cu un minut înainte să mori. Mulți oameni trăiesc acest sentiment și în timpul vieții

29 Noi 2018   •   10:08
Cercetătorii au aflat ce simți cu un minut înainte să mori. Mulți oameni trăiesc acest sentiment și în timpul vieții
Sursa foto: Foto: Pixabay

Moartea este un fenomen care ne stârnește atât temeri, cât și curiozitate, astfel că este imposibil să nu te gândești la stările prin care trece o persoană care se află față în față cu ea. Cercetătorii au tot încercat de-a lungul timpului să afle prin ce treci atunci când te afli în ultimul minut din viață, iar concluzia la care au ajuns este incredibilă.

Conform specialiștilor de la American Society of Chemists, senzația oamenilor cu un minut înainte să moară este la fel ca cea pe care o au atunci când se uită la un film horror. Creierul reacționează la fel în ambele cazuri. Frica are un efect interesant pentru organism. Atunci când avem această senzație, simțurile transmit semnale către talamus, zonă a creierului care participă la preluarea impulsurilor nervoase. Corpul încearcă să lupte pentru a supraviețui, dar nu găsește soluția de care să se agațe.

Nivelul de adrenalină crește simțitor în ultimele 60 de secunde de viață, în special atunci când omul are un accident ori este atacat de cineva. Țipătul va fi prima reacție a organismului în astfel de momente. Exact ca în filmele horror. Personajele urmărite de criminal încep să țipe, deși știu că această reacție nu le va ajuta să scape.

Pentru a se înțelege mai bine prin ce trec oamenii în ultimul minut din viața lor, cercetătorii au oferit un exemplu. Atunci când o persoană este înjunghiată ori lovită puternic, i se opresc inima și respirația, dar creierul lucrează intens. Se pare că acesta este motivul pentru care cei care s-au întors din moarte clinică au declarat că au văzut o luminiță salvatoare. Dacă medicii intervin în acest stadiu, persoana respectivă poate fi readusă la viață, altfel va intra în moarte biologică.

Sursa: divahair.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close