Antena 3 CNN Actualitate Inedit I-au fost virate din greşeala în cont 6 miliarde dolari. Ce a urmat

I-au fost virate din greşeala în cont 6 miliarde dolari. Ce a urmat

I-au fost virate din greşeala în cont 6 miliarde dolari. Ce a urmat
Sursa foto: Foto: redeeminggod.com
de S.T.    |    20 Oct 2015   •   11:03

Gigantul bancar din Germania, Deutsche Bank, a trimis din greşeală suma de 6 miliarde dolari unui fond de investiţii american în luna iunie a acestui an.

Un funcţionar bancar din echipa de vânzări a Deutsche Bank a încurcat calculele şi a transformat suma tranzacţionată într-una uriaşă, a mărturisit un şef al băncii, scrie Bloomberg.

Deutsche Bank a reuşit să îşi recupereze banii o zi mai târziu. Banca a raportat incidentul autorităţilor financiare din Marea Britanie, Băncii Central Europene şi FED-ului american, potrivit FT.

Deutsche Bank a anunţat recent că-şi va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro şi se va retrage din mai multe ţări în care operează în prezent, în ideea de a-şi creşte profitabilitatea.

De asemenea, în cadrul unui program de restructurare programat până în 2020, a cărui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intenţionează să reducă activele băncii sale de investiţii cu 200 miliarde de euro şi să închidă 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

×
Subiecte în articol: Deutsche Bank Germania banca
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close