Antena 3 CNN Actualitate Inedit Au fost descoperite urme de pași ale ultimilor dinozauri care au pășit pe teritoriul Marii Britanii

Au fost descoperite urme de pași ale ultimilor dinozauri care au pășit pe teritoriul Marii Britanii

Urme de pași ale ultimilor dinozauri care au pășit pe teritoriul Marii Britanii au fost descoperite în Kent, au anunțat cercetătorii.

Au fost descoperite urme de pași ale ultimilor dinozauri care au pășit pe teritoriul Marii Britanii
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Iun 2021   •   12:30

În urmă cu aproximativ 66 milioane de ani, un asteroid a lovit Terra, ducând  astfel, la dispariția a mare parte din dinozaurii de pe planetă.

Însă, inundațiile au cauzat dispariția dinozaurilor mult mai devreme, mai exact cu 110 milioane de ani în urmă.

Pe atunci, Marea Britanie era mai mult sau mai puțin acolo unde Maroc sau sudul Spaniei se află acum, nivelurile mărilor creșteau cu repeziciune și habitatele pentru dinozauri dispăreau. Însă, o plajă din Anglia, în apropiere de Dover, era un loc idilic.

Pentru carnivori, foarte mulți pești morți eșuaseră la mal, iar pentru erbivori, o abundență de vegetație proaspătă acoperea întreaga plajă, a explicat Dave Martill, unul dintre autorii noului studiu și profesor de paleobiologie la Universitatea din Portsmouth, Anglia.

Oamenii de știință au descoperit urme de pași fosilizate de la mai multe specii de dinozauri, păstrate în sedimente și create atunci când piciorul unui dinozaur apăsa cu presiune în pământ, într-o zonă predispusă la furtuni în Folkestone, Kent, potrivit The Guardian. 

Urmele de pași sugerează că dinozauri erbivori cu armură, terapode, carnivori bipezi, și ornitopode, dinozauri erbivori, potrivit studiului publicat în jurnalul Proceedings of the Geologists’ Association.

„Eu cred că am surprins o mică parte din viața de dinozaur. Acest strat de rocă este ultima oportunitate de a găsi dovezi ale dinozaurilor care cutreierau Marea Britanie. 

Ce nu pot eu să înțeleg este de ce nimeni nu le-a găsit până acum, având în vedere că aceste roci au fost expuse de mai bine de 100 de ani”, a adăugat Martill.

×
Subiecte în articol: dinozaur Marea Britanie cercetatori
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close