Antena 3 CNN Actualitate Inedit Omul care a făcut să plouă cu dulciuri. 23 de tone i-au salvat pe copiii pe care comuniștii îi voiau morți

Omul care a făcut să plouă cu dulciuri. 23 de tone i-au salvat pe copiii pe care comuniștii îi voiau morți

La sfârșitul Primului Război Mondial, Germania a fost împărțită ca o plăcintă între marii învingători: Statele Unite, Franța, Marea Britanie și Uniunea Sovietică.

Omul care a făcut să plouă cu dulciuri. 23 de tone i-au salvat pe copiii pe care comuniștii îi voiau morți
09 Dec 2019   •   19:09

În Berlin, situația era cumplită. Familii despărțite de monstruosul Zid. Orașul era divizat în patru zone, dar comuniștii îl sugrumaseră într-un cerc roșu. ei controlau tot: cine intra, cine ieșea, ce mărfuri ajungeau la populație.

Iulie 1948. Se închid porțile, Blocada asupra Berlinului de Vest. Mii de oameni erau înfometați, doar ca să-i alunge pe aliați. Planul este dat peste cap de un puști, un tânăr pilot care, după o întâlnire scurtă cu un grup de copii, a intrat în istorie ca „unchiul care flutură din aripi”.

Eroul nostru trăiește și astăzi. Dacă peste câteva luni va împlini 100 de ani, în 1948, Gail Halvorsen avea 28 de ani și era pilot al Forțelor Aeriene Americane. Când nu era de serviciu, americanul își petrecea timpul plimbându-se pe străzile Berlinului, cu un aparat de fotografiat în brațe.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Subiecte în articol: Gail Halvorsen
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close