Antena 3 CNN Actualitate Inedit Oraşul în care casele se vând cu doar 1,5 lei. Zeci de familii s-au mutat deja!

Oraşul în care casele se vând cu doar 1,5 lei. Zeci de familii s-au mutat deja!

Un oraş cu peste 2.000 de locuitori suferă de problemele generate de depopularea rurală. Casele se vând cu doar 1,5 lei, pentru a atrage tinerii.

Oraşul în care casele se vând cu doar 1,5 lei. Zeci de familii s-au mutat deja!
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Ian 2024   •   12:18

Orașul Legrad, situat în nordul Croației, vinde case la preţuri extrem de mici.

Măsura nu este nouă. Legradul a început să o facă în urmă cu cinci ani și, datorită rezultatelor bune pe care le-a obținut atunci, a început din nou, după cum a explicat Ivan Sabolic, președintele municipalității, notează știridiaspora.ro

Peste cincizeci de noi familii s-au mutat în oraș, aducând Legard la un total de 120 de locuitori care și-au achiziționat noua locuință la prețul simbolic de 30 de cenți.

Citeşte şiVești proaste pentru chiriași în 2024: piața imobiliară este afectată de un fenomen care scade oferta și crește prețurile

Persoanele care se înscriu la această ofertă trebuie să îndeplinească anumite condiții: să fie căsătorite, să aibă până în 45 de ani, să nu aibă antecedente penale și să nu deţină altă locuință.

Autoritățile au explicat că vor avea prioritate cei care se dedică profesiilor care se află în împrejurimile orașului și cei care au copii mici.

Legrad este o comună în cantonul Koprivnica-Križevci, Croația. Conform recensământului din 2011, comuna Legrad avea 2.241 de locuitori.

×
Subiecte în articol: Croatia Legrad locuitori depopulare
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close