Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea Katharinei Siegel, dragostea secretă a domnitorului Vlad Ţepeş

Povestea Katharinei Siegel, dragostea secretă a domnitorului Vlad Ţepeş

Povestea Katharinei Siegel, dragostea secretă a domnitorului Vlad Ţepeş
Sursa foto: FOTO: florijianu.ddt.ro
13 Ian 2017   •   18:02

Katharina Siegel a fost fiica unui ţesător sas din cetatea Braşovului. La vârsta de 17 ani l-a cunoscut pe Vlad Ţepeş, care avea 24 de ani. Relaţia dintre ei a durat 20 de ani.

Până să devină conducătorul Ţării Româneşti, Vlad a fost numit guvernator militar al Braşovului, reuşind prin negoţul de cai să adune o avere considerabilă. Deşi este considerat drept un domnitor foarte dur, pedepsele aplicate de acesta fiind din cele mai cumplite, Vlad Ţepeş a avut şi o parte mai sensibilă, care nu este însă prezentată în cărţile de istorie.

Cronica transilvană din secolul al XVIII-lea dezvăluie detalii rare din viaţa lui Ţepeş, din timpul şederii sale în Braşov, în perioada 1451 – 1456. Printre alte informaţii unice despre el, există, de asemenea, una care se referă la o tânără frumoasă de origine sasă pe care Vlad Ţepeş a iubit-o foarte mult.

Cunoscutul domnitor român era un bărbat destul de carismatic, astfel că în afara celor trei căsătorii bine cunoscute, el a avut multe alte relaţii amoroase din care au rezultat copii nelegitimi. Înainte de a deveni domnitorul Ţării Româneşti, în iarna anului 1455,

Vald Ţepeş a întâlnit-o pe femeia ce avea să devină marea sa dragoste, săsoaica Katharina Siegel, care pe atunci avea doar 17 ani. Se pare că această relaţie ar fi fost şi unul dintre motivele pentru care voievodul muntean a fost arestat de către Matei Corvin în toamna anului 1462.

Continuarea, pe Adevărul.ro.

 

×
Subiecte în articol: Vlad Tepes
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close