Antena 3 CNN Actualitate Inedit Recunoşti personajul? Românul chipeş cu papion şi ochi verzi, "cioplit" de un cunoscut fotograf

Recunoşti personajul? Românul chipeş cu papion şi ochi verzi, "cioplit" de un cunoscut fotograf

Figura tânărului chipeş din fotografie, cu ochi verzi şi papion, un român cunoscut atât la noi în ţară, cât şi în străinătate, a fost reconstituită de un fotograf cunoscut.

Recunoşti personajul? Românul chipeş cu papion şi ochi verzi, "cioplit" de un cunoscut fotograf
Sursa foto: Istorie in culori/Facebook
de Georgiana Adam    |    14 Mar 2023   •   08:00

Chipul românului celebru, care a apărut şi pe bancnote, reconstituit şi colorizat de artistul Florin Roştariu, a stârnit un val de comentarii pe internet.

Oamenii au fost miraţi pentru că au descoperit o fizionomie diferită de cea impunătoare de pe bancnotele de 500 de lei, de exemplu.

Florin Roştariu e foarte apreciat pentru reconstituirea şi colorizarea chipurilor unor figuri celebre din cele mai vechi timpuri: Regii Carol I şi Mihai, Regina Maria sau voievozii României, domnitorii Mihai Viteazul sau Ştefan cel Mare, poeţi, pictori sau istorici.

Românul care apare în imaginea de mai sus a avut contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. 

Citelte şiRecunoşti personajul? Chipurile unor români celebri, reconstituite de un cunoscut fotograf

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Născut pe 19 februarie 1876, la Hobiţa, în Gorj, el a fost ales membru postum al Academiei Române. 

Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile limbii franceze. Este vorba despre Constantin Brâncuşi.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close