Antena 3 CNN Actualitate Inedit Și-a injectat bacteria ''vieţii veşnice''. Ce a pățit cercetătorul apoi a uimit pe toată lumea

Și-a injectat bacteria ''vieţii veşnice''. Ce a pățit cercetătorul apoi a uimit pe toată lumea

Și-a injectat bacteria ''vieţii veşnice''. Ce a pățit cercetătorul apoi a uimit pe toată lumea
Sursa foto: Foto: captura video
de M.Z.    |    30 Mai 2017   •   08:28

Omul de ştiinţă rus Anatoli Brouchkov, de la Universitatea de Stat din Moscova, a decis să fie primul cobai uman, după ce s-a injectat cu o bacterie despre care se spune că ar fi secretul longevității, potrivit Telegraph.co.uk.

De curând, cercetătorii ruşi au descoperit o bacterie care a supravieţuit 3,5 milioane de ani în permafrostul din Siberia şi care ar putea fi cheia longevităţii oamenilor. „Am început să lucrez mai mult şi nu am făcut nici gripă în ultimii doi ani. După experimentele de succes pe şoareci, m-am gândit că ar fi interesant să încerc cultura bacteriană inactivă", a afirmat cercetătorul Anatoli Brouchkov.

Specialistul este convins că este în afara oricărui pericol, deoarece bacteria se găseşte în apa din regiune, pe care oamenii din zona respectivă o beau de ani de zile. "Ei chiar par să trăiască mai mult decât alte populaţii. De aceea cred că nu este niciun pericol pentru mine", a adăugat Anatoli Brouchkov.

Aceste bacterii pot deţine, de asemenea, cheia pentru fertilitate - ele au permis femelelor şoarece în vârstă să se reproducă, după ce nu mai erau capabile de asta, şi au vindecat plantele.

×
Subiecte în articol: bacterie
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close