Antena 3 CNN Actualitate Inedit Sucevenii care au minţit la vamă că se întorc din Germania, deși veneau din Italia, au confundat carantina cu închisoarea

Sucevenii care au minţit la vamă că se întorc din Germania, deși veneau din Italia, au confundat carantina cu închisoarea

Sucevenii care au mințit la vamă spunând că se întorc din Germania, deși veneau din zonele afectate de coronavirus din Italia, au făcut acest lucru pentru că au confundat carantina cu închisoarea.

Sucevenii care au minţit la vamă că se întorc din Germania, deși veneau din Italia, au confundat carantina cu închisoarea
Sursa foto: Antena 3
25 Feb 2020   •   16:23

O spune inspectorul şcolar pentru romi, Lucian Dimitriu, care a mers în satul Mironu, din comuna Valea Moldovei a judeţului Suceava, pentru a verifica dacă se confirmă declaraţiile primarului din localitate, scrie Adevarul.

„Au minţit pentru că asemuiesc perioada de carantină cu închisoarea. Este o frică a lor că vor fi închişi. Am informaţii că mai sunt persoane pe drum. Se întorc din Italia, iar la graniţă vor minţi. Vor spune că vin dintr-o altă ţară, una neafectată de coronavirus”, a spus acesta.

Lucian Dimitru a spus că situaţia este cu atât mai gravă cu cât în comunitate nu s-a luat nicio măsură de prevenire a îmbolnăvirilor. Într-o singură casă locuiesc şi 15 persoane. În plus, unii sunt căsătoriţi cu persoane din comune învecinate.

Marţi, 25 februarie, prefectul Alexandru Moldovan a semnat un ordin pentru desemnarea unei comisii formate din specialişti de la Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava care să se deplaseze la Mironu pentru a vedea care este realitatea de la faţa locului.

×
Subiecte în articol: Suceava coronavirus
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close