Antena 3 CNN Actualitate Inedit Sute de oameni și-au pus numele ”Somon”, pentru o masă gratuită. Acum riscă să nu-l mai poată schimba

Sute de oameni și-au pus numele ”Somon”, pentru o masă gratuită. Acum riscă să nu-l mai poată schimba

Sute de oameni și-au pus numele ”Somon”, după ce o promoție a unui lanț de restaurante le oferea o masă gratuită. Cei care și-au schimbat numele de mai multe ori s-au trezit cu o surpriză și riscă să nu-l mai poată schimba.

Sute de oameni și-au pus numele ”Somon”, pentru o masă gratuită. Acum riscă să nu-l mai poată schimba
Sursa foto: Twitter/ nbcnews.com
de Cerasela Stafie    |    27 Mai 2022   •   19:43

Parlamentarii taiwanezi au dezbătut o lege care prevede modificarea limitelor legale privind schimbările de nume, după sute de oameni care și-au schimbat legal numele în ”Somon” au rămas blocați cu acesta.

În martie 2021, lanțul de restaurante Sushiro a organizat o promoție care oferea sushi gratuit, o masă întreagă, oricui avea caracterele chinezești pentru somon, ”gui yu”, în nume. S-a transformat în ceea ce a fost numit mai târziu ”haosul somonului”. 331 de persoane au participat, punându-și legal nume precum ”Visul somonului” sau ”Somonul dansator”.

La acea vreme, guvernul a criticat promoția și le-a cerut oamenilor să fie ”raționali”. Autoritățile s-au plâns că s-a creat o muncă suplimentară inutilă pentru birocrația taiwaneză.

Unii participanți au creat pagini pe rețelele sociale, pentru a atrage atenția, în timp ce alții au dezvoltat mici afaceri care duceau oamenii la restaurant contra cost. Cei ce și-au schimbat numele de mai multe ori, s-au lovit de o problemă neașteptată când au vrut să scape de ”Somon”. Guvernul le permite oamenilor să-și schimbe numele doar de trei ori.

Joi, legislatorii din parlamentul național din Taiwan au dezbătut propunerile de amendamente la ordonanța schimbărilor de nume. Atât politicienii din guvern, cât și din partidele de opoziție au cerut schimbări, pentru a-i ajuta pe cei blocați ca somon sau pentru a preveni un alt ”haos de somon”, scrie The Guardian.

”După incidentul haosului cu somon, unii oameni și-au schimbat deja numele de trei ori și acum nu au cum să-i schimbe înapoi”, a declarat Chiu Hsien-chih, legiuitorul Partidului Noua Putere, sugerând alte măsuri, inclusiv modificarea taxelor.

Alți legislatori, atât din partea Partidului Progresului Democrat (DPP) la guvernare, cât și din principala opoziție Kuomintang, au cerut ca acest lucru să fie mai dificil.

”Încrederea noastră în raționalitatea civică este prea scăzută”, a spus legislatorul Kuan Bi-ling, opunându-se creșterii restricțiilor, pentru că ar fi o intruziune în viața de zi cu zi a cetățenilor.

Pe rețelele de socializare din Taiwan, oamenii au participat și ei la dezbatere. Unii au spus că adulții ar trebui să fie mai responsabili și că aceasta a fost o pierdere de timp a legislativului.

”Cum putem modifica legea pentru cei care își vând personalitatea de dragul beneficiilor?” a spus un internaut. ”Fiți responsabili pentru propria viață, Somonilor”, a comentat altul.

×
Subiecte în articol: schimbare nume somon
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close