Antena 3 CNN Actualitate Inedit ”Teoria fericirii”, în viziunea lui Albert Einstein. Ce este și cât este de adevărată

”Teoria fericirii”, în viziunea lui Albert Einstein. Ce este și cât este de adevărată

”Teoria fericirii”, în viziunea lui Albert Einstein. Ce este și cât este de adevărată
25 Oct 2017   •   16:37

Este una dintre cele mai mari minți din istoria omenirii. Acum revine în atenția publicului. ”Teoria fericirii” a lui Albert Einstein este simplă și eficientă.

În 1922 călătorea spre Japonia, pentru o serie de prelegeri, pentru care a primit 2.000 de lire sterline de la gazdele sale japoneze. În timpul acestei călătorii Einstein a aflat că este câștigătorul Premiului Nobel pentru Fizică.

Vestea a atras numeroși curioși în Japonia, iar Einstein a fost impresionat, dar și jenat de toată această publicitate. Și a decis să pună pe hârtie sentimentele sale.

La hotelul său a venit un mesager, iar Einstein fie nu a avut mărunțiș, fie acesta a refuzat bacșișul. Atunci, fizicianul a scris două bilețele pe care i le-a dat. ”Dacă ești norocos, într-o zi astea vor valora mai mult decât niște mărunțiș” i-ar fi spus Einstein.

Aceste bilețele, în care Einstein vorbește despre cum să trăiești o viață plină și fericită s-au vândut marți la licitație pentru 1,8 milioane de dolari. Vânzătorii cu siguranță sunt acum fericiți.

 

×
Subiecte în articol: Albert Einstein
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close