Antena 3 Actualitate Inedit Vladimir Putin este de 20 de ani la putere în Rusia. Care au fost crizele care l-au adus aici

Vladimir Putin este de 20 de ani la putere în Rusia. Care au fost crizele care l-au adus aici

01 Mai 2019   •   18:18
Vladimir Putin este de 20 de ani la putere în Rusia. Care au fost crizele care l-au adus aici
Sursa foto: foto: Agerpres/EPA

Prăbușirea rublei, în anul 1998, a fost o consecință a crizei financiare asiatice care începuse cu un an înainte și scânteia care l-a adus la putere pe Vladimir Putin.

Luni de zile, guvernul Rusiei s-a chinuit să limiteze efectele devastatoare ale dezastrului economic din Est. Rusia deja se adâncise, oricum, într-o depresie economică ce părea interminabilă.

Ascensiunea furtunoasă a lui Vladimir Putin, fostul ofițer KGB, în vârful puterii de la Kremlin, i-a luat pe toți prin surprindere. În august 1999, cercul intim al lui Elțîn își finaliza munca de convingere și, în data de 16 august, Duma de Stat s-a reunit pentru a aproba candidatura unui nou prim-ministru. Au ascultat discursul candidatului, i-au pus câteva întrebări și l-au confirmat cu îndârjire în poziția respectivă. Vladimir Putin era al cincilea premier al președintelui Boris Elțîn în 16 luni.

Continuarea, pe Europolitics.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close