Antena 3 CNN Actualitate Infectații despre care nimeni nu a vorbit: „super-răspânditorii” de coronavirus. Pot fi de 100 de ori mai contagioşi!

Infectații despre care nimeni nu a vorbit: „super-răspânditorii” de coronavirus. Pot fi de 100 de ori mai contagioşi!

Încă de la începutul pandemiei anumite persoane ar fi fost responsabile de o răspândire mai mare a virusului decât alte persoane infectate la rândul lor. Experţii au numit aceste persoane „super-răspânditori”, deoarece pur şi simplu ar avea „de 10 sau 100 de ori mai mult virus în picăturile lor de salivă decât alte persoane”.

Infectații despre care nimeni nu a vorbit: „super-răspânditorii” de coronavirus. Pot fi de 100 de ori mai contagioşi!
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    25 Iun 2020   •   00:00

În ianuarie, un pacient din Wuhan a răspândit boala la 14 angajaţi din domeniul sănătăţii. Apoi, în martie, un singur membru al unui cor din statul Washington ar fi infectat alte 52 în timpul unei sesiuni de practică două ore. În mai, în Coreea de Sud un tânăr de 29 de ani a vizitat cinci cluburi de noapte şi baruri într-o singură noapte și ar fi infectat și el zeci de persoane.

E posibil ca un aşa-numit super-răspânditor să fie persoana potrivită în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Specialiştii în boli infecţioase şi epidemiologii au un număr pentru a descrie cât de infecţioasă este o boală. Se numeşte numărul de reproducere sau R- naught, scris R0. Este practic o măsurare a numărului mediu de persoane pe care o persoană infectată le infectează, potrivit csid.ro.

Numărul de reproducere al unei boli se poate schimba pe măsură ce trece timpul, acesta poate, de asemenea, să difere în funcţie de loc.

Experţii sunt de părere că majoritatea persoanelor infectate cu virusul sunt aşa-numitele „fundături”," infectând, în medie, mai puţin de unul, şi o mică parte din persoanele infectate cu coronavirusul infectează mult mai multe persoane decât media.

Unul dintre motivele pentru care cineva ar putea infecta mai mulţi oameni decât alţii are legătură cu organismul său individual.

×
Subiecte în articol: coronavirus

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close