Antena 3 CNN Actualitate INFOSTB. Program autobuze, tramvaie și trolee în București în timp real

INFOSTB. Program autobuze, tramvaie și trolee în București în timp real

INFOSTB. Program autobuze, tramvaie și trolee în București în timp real
01 Apr 2019   •   13:22

INFOSTB Societatea de Transport București a dezvoltat un proiect de informare a călătorilor prin telefonul mobil de tip smartphone cu privire la programul mijloacelor de transport în comun și rutele disponibile, pentru a putea minimiza timpul de așteptare în stații, susține Primăria Capitalei.

INFOSTB  Aplicația folosește datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB, precum și pe noile autobuze achiziționate și este disponibilă pentru telefoane mobile cu sistem de operare iOS sau Android.

INFOSTB  Vorbim, practic, despre schimbarea radicală a modului de lucru utilizat la nivelul STB în ultimii 40 de ani – marcată prin trecerea la înregistrarea informatizată și adăugarea componentei de dispecerizare, pe baza echipamentelor de localizare instalate. Acest operațiuni au fost realizate înainte de dezvoltarea aplicației.

InfoSTB este mai mult decât o aplicație, are și o importantă componentă de utilizare internă, la nivelul operatorului de transport public – fiind un sistem de monitorizare în timp real a vehiculelor și de configurare a rutelor, fapt care permite îmbunătățirea constantă a proceselor interne.

InfoSTB Ajungem împreună la destinație

Aplicația permite călătorului să găsească o rută optimă în București folosind transportul public în comun și informațiile aferente acelei rute: stațiile STB și localizarea mijloacelor de transport, împreună cu datele depre timpii de așteptare și de parcurs, dar și să vizualizeze pe hartă traseul fiecărei linii STB în parte.


InfoSTB Pentru alegerea unei rute, utilizatorul introduce locurile de "Plecare" și "Sosire", selectează alte detalii (de exemplu, distanța maximă pe care dorește să o parcurgă), activează butonul "Căutare" și primește rezultatele căutării: rutele propuse de aplicație pentru căutarea efectuată. Platforma va întoarce variante de rute după criteriul "cea mai mică durată de parcurgere a rutei". Pentru fiecare dintre rutele propuse, utilizatorul va vedea o serie de detalii despre timpii de parcurs (cu mijloace STB și pe jos, dacă este cazul, între diferite stații), liniile STB recomandate și tipul călătoriei (cu autobuz, troleibuz, tramvai), denumirea stațiilor și orele de plecare/sosire; ora de sosire la destinație, numărul de schimbări, numărul de stații etc. Interfața aplicației este disponibilă în română și engleză.

InfoSTB La cea mai recentă actualizare a aplicației au fost adăugate caracteristici precum: posibilitatea ca, după inițierea unei anumite rute, utilizatorul să vadă în timp real mijlocul de transport așteptat; primirea unei “alerte de coborâre” înainte de ultima stație de pe traseul ales.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close