Antena 3 CNN Actualitate O nouă înșelătorie îi vizează pe românii care se pregătesc să plece în Grecia

O nouă înșelătorie îi vizează pe românii care se pregătesc să plece în Grecia

Românii care se pregătesc să plece în vacanţă în Grecia sunt vizați de o nouă înșelătorie. Hackerii au început să speculeze cerințele statului elen în privința intrării turiștilor pe teritoriul acestora.

O nouă înșelătorie îi vizează pe românii care se pregătesc să plece în Grecia
Sursa foto: Getty
de Gabriel Dano    |    22 Iul 2021   •   17:52

Mai exact, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că românii trebuie să aibă grijă unde îşi introduc datele personale, pentru că au apărut diverse siteuri neoficiale create pentru a fura datele de card ale celor care le accesează.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

CERT-RO le recomandă turiștilor care se pregătesc să călătorească în Grecia să folosească doar site-ul oficial al Ministerul Afacerilor Externe.

"Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr.

Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos.

Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii", scrie CERT-RO.

×
Parteneri
Izotop de 30.000 de dolari/gramul, obţinut la Cernavodă
x close