Antena 3 CNN Actualitate INSP: "Nu există risc de holeră pe litoralul românesc". Ministrul Turismului face apel la români să nu își anuleze vacanțele

INSP: "Nu există risc de holeră pe litoralul românesc". Ministrul Turismului face apel la români să nu își anuleze vacanțele

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului face apel la români să nu își anuleze vacanțele de pe litoralul românesc. Institutul Național de Sănătate Publică susține că nu există risc de holeră.

INSP: "Nu există risc de holeră pe litoralul românesc". Ministrul Turismului face apel la români să nu își anuleze vacanțele
Sursa foto: pixabay.com
de Ioana Mircea    |    17 Iun 2023   •   18:23

Într-o comunicare oficială transmisă astăzi de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, este precizat faptul că INSP a confirmat că nu există vreun risc de îmbolnăvire cu holeră la Marea Neagră.

În acest caz, ministrul Turismului, Ștefan Oprea, îi încurajează pe români să nu își anuleze vacanțele de la mare, anul acesta.

"Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări! Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră.

Citește și: Alertă pe litoral! Românii au intrat în panică | DSP Constanţa: Luăm probe din Marea Neagră zilnic

Situația este atent monitorizată de autorități – Institutul Național de Sănătate Publică, DSP Constanța și DSP Tulcea. Turiștii sunt în siguranță! Pe cei care sunt îngrijorați cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, de pe site-urile INSP, DSP Constanța, DSP Tulcea, unde datele sunt actualizate la zi”, a declarat Ștefan Oprea, potrivit economie.gov.ro.

×
Subiecte în articol: INSP holera
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close