Antena 3 CNN Actualitate Intelectuali fără bani de mâncare: Tot mai multe persoane cu studii superioare apelează la cantinele sociale (VIDEO)

Intelectuali fără bani de mâncare: Tot mai multe persoane cu studii superioare apelează la cantinele sociale (VIDEO)

Intelectuali fără bani de mâncare: Tot mai multe persoane cu studii superioare apelează la cantinele sociale (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Oct 2010   •   09:47

Foamea împinge şi intelectualii la coadă, pentru o porţie de mâncare gratis. În Timişoara, de exemplu, mulţi oameni cu studii superioare au ajuns să apeleze la cantina socială a Primăriei. Situaţia se repetă şi la Constanţa.

Ingineri, economişti, profesori, oameni care au deţinut funcţii, dar care sunt acum şomeri, sunt nevoiţi să apeleze la serviciile cantinei sociale.

400 de persoane mâncau, anul trecut, la cantina săracilor din Timişoara. Anul acesta numărul asistaţilor sociali s-a dublat. Se întâmplă asta în fiecare oraş.

În Năvodari, peste o sută de localnici care şi-au pierdut locurile de muncă şi nu mai au după ce bea apă vin să mănânce la cantina socială. Aceasta e deschisă de numai 2 săptămâni, dar a devenit deja un sprijin pentru mulţi adulţi şi copii. Masa pe care o iau aici e de cele mai multe ori singura pe zi.

De serviciile cantinei sociale beneficiază cei cu venituri de până la 470 de lei pe lună. Alocaţia zilnică de hrană la cantina socială este de 4,5 lei de persoană. Cheltuielile sunt suportate din bugetul local.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mancare cantina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close