Antena 3 CNN Actualitate Intervenţii neobişnuite. Patronul unei firme de construcţii a apelat la Pompieri pentru a-i îndrepta o schelă

Intervenţii neobişnuite. Patronul unei firme de construcţii a apelat la Pompieri pentru a-i îndrepta o schelă

Intervenţii neobişnuite. Patronul unei firme de construcţii a apelat la Pompieri pentru a-i îndrepta o schelă
Sursa foto: Foto: Videonews
19 Mai 2011   •   19:03

Intervenţie neobişnuită a pompierilor din Bacău. N-au fost chemaţi pentru vreun incendiu dezastruos, nici la vreo inundaţie de proporţii, ci pentru a îndrepta o schelă metalică folosită la reabilitarea termică a unui bloc.

Patronul a avut o solicitare clară: o macara, care să-i îndrepte schela ce ar putea deveni un pericol public. Când au văzut despre ce e vorba, pompierii au făcut cale întoarsă.

Schela e înclinată. Nu precum turnul din Pisa, ci abia sesizabil. Şi nu prezintă niciun pericol să cadă. Patronul societăţii de construcţii însă a considerat altceva. A chemat imediat pompierii şi pe cei cei de la inspectoratul de stat în construcţii, să vadă cu ochii lor "nenorocirea".

Schela a fost atinsă de maşina de gunoi. Patronul şi-a dat seama imediat că va trebui să scoată bani din buzunar pentru a o îndrepta, aşa că a găsit repede o soluţie. S-a gândit că pompierii îi pot rezolva problema.

"În momentul în care a deplasat-o, a deplasat-o cu totul, a şerpuit-o pe toată. Din această cauză i-am chemat pe pompieri, să vină să-mi pună o macara, o chestie de susţinere, ca să cobor până la jumătate", a explicat Sorinel Ştefan, patronul societăţii de construcţii.

Pompierii au venit, însă l-au lămurit pe bărbat cât ai zice peşte că treaba lor e cu totul alta.

"Din păcate, nu deţinem asemenea utilaje şi nici nu prestăm servicii", a declarat lt.col. Ion Bragă, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău. 

Specialiştii spun că nu există nici un pericol. "Nu este pericol ca schela să cadă", lămureşte Romulus Strugaru, director de stat în Construcţii Bacău.

Acum, patronul va trebui să caute singur o soluţie la problema schelei şi să o demonteze cât mai repede.

 


×
Subiecte în articol: pompieri constructii macara
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close