Antena 3 CNN Actualitate INTERVIU Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri din culisele politicii: "Cea mai importantă decizie de anul acesta a fost ieșirea de la guvernare. Doamna Dăncilă a fost foarte surprinsă"

INTERVIU Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri din culisele politicii: "Cea mai importantă decizie de anul acesta a fost ieșirea de la guvernare. Doamna Dăncilă a fost foarte surprinsă"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a acordat un interviu, în exlusivitate pentru Antena 3, în care a vorbit despre sarcinile grele pe care le-a avut de îndeplinit pe parcursul acestui an.

INTERVIU Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluiri din culisele politicii: "Cea mai importantă decizie de anul acesta a fost ieșirea de la guvernare. Doamna Dăncilă a fost foarte surprinsă"
de Claudia Simion    |    26 Dec 2019   •   00:06

Un lucru mai puțin cunoscut despre fostul șef al Senatului este faptul că e colecționar de mașini în miniatură. "Nu am început această colecție de foarte multă vreme. Cu o singură excepție. Am să vă arăt o mașină din lemn care a fost mașina mea la vârsta de 5 ani. Au păstrat-o niște rude de-ale mele, cu mașinuța s-au mai jucat vreo două sau trei generații și mi-au adus-o acum câțiva ani. E cea mai veche și cea mai prețioasă miniatură. Aici avem mașini Ferrari, o gamă întreagă de mașini Ferrari și italienești, mașini de curse. Avem aici un etaj întreg dedicat mărcii Citroen, aici sunt mașini germane, Mercedes și aici avem etajul Porche și Volkswagen, iar pe raful de jos sunt mașini de Formula 1 foarte rare, în special Honda". 

În plan politic, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit mai multe despre alegerile europarlamentare și prezidențiale, dar și despre momentul retragerii ALDE de la guvernare. 

"A fost un an greu și n-aș spune că încununat cu reușite, ba dimpotrivă. La alegerile europarlamentare, ALDE a obținut un rezultat cu mult sub așteptări. Toate analizele pe care le-am făcut indică niște lacune de organizare și de mesaj, dar mai sunt și altele, pe lângă acestea, care ne-au ridicat semne de întrebare. Apoi, evident a fost momentul apropierii de alegerile prezidențiale. Eu am renunțat să mai particip la cursa prezidențială pentru că nu am reușit să facem un acord cu PSD și era clar că în aceste condiții candidatul PSD are șanse mai mari ca mine și ca să fac doar figurație am considerat că nu e nevoie. A fost o decizie îndelung comentată, dar probabil cea mai importantă decizie de anul acesta a fost ieșirea de la guvernare". 

Viorica Dăncilă a fost foarte surprinsă de decizia retragerii de la guvernare, iar felul în care s-a comportat PSD după această decizie a fost cu scopul de a distruge ALDE, a spus Tăriceanu. 

"Pe doamna Dăncilă a surprins-o pentru că mergea pe o logică rudimentară de genul "câinele nu pleacă de la măcelărie". Anul acesta, în repetate rânduri, am avertizat-o că mergem într-o direcție proastă. În final am decis să ieșim de la guvernare. Ce s-a întâmplat ulterior pe mine m-a surprins foarte mult pentru că decizie doamnei Dăncilă și a conducerii PSD a fost de a distruge pur și simplu ALDE. Am văzut voci din PSD care recunosc că s-a făcut o greșeală strategică". 

Tăriceanu: Guvernul Orban nu trebuie să întindă coarda

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close