Antena 3 CNN Actualitate "Întotdeauna China a fost un sprijin pentru România". Premierul Chinei s-a întâlnit cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

"Întotdeauna China a fost un sprijin pentru România". Premierul Chinei s-a întâlnit cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni

"Întotdeauna China a fost un sprijin pentru România". Premierul Chinei s-a întâlnit cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Noi 2013   •   11:39

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Li Keqiang, prim-ministru al Republicii Populare Chineze.

La începutul întâlnirii, la care presa a avut acces, preşedintele a apreciat că summit-ul de la Bucureşti este un pas înainte, comparativ cu cele de la Budapesta şi Varşovia.

Şeful statului a declarat că este convins că relaţiile cu China se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene.

"Am urmărit desfăşurarea summit-ului, dar şi a relaţiei bilaterale România-China. Cred că faţă de summit-urile de la Budapesta, Varşovia, cel de la Bucureşti este un pas înainte", a spus şeful statului.
   
"Am convingerea că relaţiile dintre România, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se vor desfăşura în frame-ul legislativ al Uniunii Europene", a mai declarat Traian Băsescu.
   
Preşedintele a amintit că România şi China au o "relaţie politică tradiţională excelentă".  "Avem o relaţie politică tradiţională şi excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez în 1968 şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România, şi în Consiliul de Securitate al ONU şi în orice organizaţie internaţională".

După întâlnirea cu Traian Băsescu, demnitarul de la Beijing va susţine  un discurs la Palatul Parlamentului, iar mai apoi va avea o întrevedere şi cu Crin Antonescu.

În cadrul acestei întrevederi, premierul Chinei va primi medalia de onoare a Senatului.

Premierul Li se află într-o vizită oficială în România, unde participă la Summitul liderilor de Guvern din Europa Centrală şi de Est şi  China.


×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close