Antena 3 CNN Actualitate Întreg personalul administrativ de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu

Întreg personalul administrativ de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu

Întreg personalul administrativ de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Dec 2010   •   20:59

Ca să afle ce s-a întâmplat la maternitatea Giuleşti procurorii au cerut interceptarea telefoanelor angajaţilor spitalului. Aşa au descoperit că toată lumea ştia că prizele au probleme şi că aparatul de aer condiţionat stătea să cadă. Nimănui nu i-a păsat, spun procurorii, iar din discuţii reiese şi faptul că managerul spitalului a încercat să scape nevinovat.

La 112 apelul a fost dat de un vizitator, nu de un angajat al spitalului. Deja, la terapie intensivă era infern, la propriu. O confirmă rechizitoriul care vorbeşte de cinci zone de ardere. Expertiza arată că totul a pornit de la ştecherul care alimenta aerul condiţionat şi care s-a supraîncălzit. Prima dată au luat foc hârtiile din dulapul în spatele căruia ardea ştecherul. În 20 de minute a ars o parte a încăperii, iar căldura uriaşă a topit incubatoarele.

Nu le-a uşor procurorilor să reconstituie incendiul şi să stabilească vinovaţii. Au fost nevoiţi chiar să ceară ascultarea telefoanelor angajaţilor spitalului. Multe au reuşit să afle în acest fel. Inclusiv faptul că instalaţia electrică nu fusese verificată niciodată dar şi că cel care cumpăra prizele era instalatorul.

Tot ascultându-i pe cei de la spital procurorii au ajuns la concluzia că toată lumea ştia cât de proastă este reţeaua. Acum fostul manager, Bogdan Marinescu, directorul tehnic, Vasile Dima, electricianul Gigel Oprea, dar şi şeful secţiei de neonatologie, medicul Adrian Toma, sunt acuzaţi pentru neglijenţă.

Adevărul despre tragedia de la maternitatea Giuleşti


Procurorii au mai descoperit şi altceva: unii dintre responsabilii spitalului au vrut să scape de răspunderea penală.

Până acum doar o parte din părinţi au cerut daune morale, însă suma se ridică la aproape 5 milioane de euro. Dacă va pierde procesul, maternitatea Giuleşti ar putea fi închisă.

×
Subiecte în articol: giulesti
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close