Antena 3 CNN Actualitate Invazie de lăcuste pe 300 de hectare de culturi în Tulcea: "Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică"

Invazie de lăcuste pe 300 de hectare de culturi în Tulcea: "Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică"

Din cauza secetei, în Tulcea roiuri imense de lăcuste au înnegrit cerul şi au acoperit suprafeţe mari din culturile oamenilor. "Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arşiţă, foamete", se plâng fermierii.

Invazie de lăcuste pe 300 de hectare de culturi în Tulcea: "Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică"
Sursa foto: Gettyimages | ruvanboshoff
de Ioana Mircea    |    07 Iul 2022   •   12:25

Autorităţile locale s-au întrunit de urgenţă la Tulcea. După secetă, culturile oamenilor au fost invadate de roiuri de lăcuste.

Fermierii din zonă sunt îngrijoraţi că îşi pierd culturile din cauza acestor insecte, având în vedere că oricum acestea erau afectate de secetă.  

"Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arşiţă, foamete. Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică. Știi cum te simți acolo pe câmp? Ca în filmele lui Hitchcock, doar că-s lăcuste, nu păsări", se plâng fermierii.

Printre măsurile pe care autorităţiile le au în vedere se regăsesc avertizarea populaţiei, identificarea proprietarilor culturilor şi stropirea culturilor cu soluţii speciale, din elicopter.

Comunele afectate sunt Greci şi Măcin. Primarii acestora aşteaptă avizul celor de la Mediu pentru a putea împrăştia soluţiile de combatere a insectelor.

"Astăzi suntem în ultima fază de obţinere a tuturor aviezelor. Ni s-a transmis deja substanţa activă pe care o vom aplica. Mâine dimineaţă, cum se va lumina de ziuă, încercăm să punem elicepoterul în funcţiune. Cu cât mai repede, cu atât mai bine" , a declarat pentru Antena 3, Nicolae Mocanu, primarul comunei Greci, Judeţul Tulcea, una dintre comunele afectate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: invazie lăcuste Tulcea
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close