Ioan Niculae, trimis în judecată în dosarul privind fondurile pentru campania lui Geoană

de M.Z.    |    A.M.P    |    11 Ian 2012   •   15:20
Ioan Niculae, trimis în judecată în dosarul privind fondurile pentru campania lui Geoană Foto: Agerpres

Ioan Niculae a fost trimis în judecată de DNA, în dosarul privind fondurile pentru campania lui Mircea Geoană.

Pe lângă Ioan Niculae, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată şi pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la Insomar, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit procurorilor DNA, Gheorghe Bunea se face vinovat de folosirea influenţei şi autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid, pentru a obţine pentru altul bani şi foloase necuvenite, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi Ioan Niculae pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Concret, Ioan Niculae urma să achite plăţi suma de 1.000.000 euro către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală a lui Mircea Geoană, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae a solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul partidului menţionat, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, din cei 1.000.000 de euro, s-a plătit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sector 1 Bucureşti.

 
Get Adobe Flash player


Parteneri
x close