Antena 3 CNN Actualitate Ioana Maria Vlas, despre redeschiderea dosarului FNI: Nu mai pot, am obosit

Ioana Maria Vlas, despre redeschiderea dosarului FNI: Nu mai pot, am obosit

Ioana Maria Vlas, despre redeschiderea dosarului FNI: Nu mai pot, am obosit
Sursa foto: Foto: videonews.ro
04 Aug 2011   •   11:38
Ioana Maria Vlas a comentat în exclusivitate la Antena 3 informaţia potrivit căreia procesul FNI se redeschide. Întrebată dacă îi este teamă de redeschiderea procesului, fostul administrator al SOV Invest a declarat că nu are de ce să îi fie frică.

Teamă pentru ce? Să mă spânzure, să mă împuşte? Mi-ar face un mare serviciu. Nu mai pot, am obosit”, a declarat Ioana Maria Vlas.

Pe de altă parte, Vlas susţine că „nu este o plăcere să te duci la un proces de acest fel”. „E o oboseală fizică şi psihică”, a declarat fostul administrator al FNI.

Ioana Maria Vlas s-a declarat sceptică în privinţa şanselor ca păgubiţii FNI să-şi primească banii înapoi. "Mama FNI" i-a acuzat la Antena 3 pe ministrul de Finanţe şi pe premierul din acea perioadă că au permis funcţionarea Fondului, iar Sorin Ovidiu Vîntu nu a făcut decât să profite de acest lucru.

Ea susţine că Nicolae Popa ştie ce a făcut Vîntu cu banii furaţi de la FNI, însă, nu crede că va face public acest lucru.

L-a acoperit pe Vîntu, apoi s-a răzgândit

Ioana Maria Vlas a fost condamnată la zece ani de închisoare în dosarele FNI şi FNA.
La începutul proceselor sale, Ioana Maria Vlas a negat implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu în prăbuşirea fondurilor. Pe parcurs, însă, Ioana Maria Vlas şi-a schimbat atitudinea şi a început să-l acuze pe Sorin Ovidiu Vântu.

Vlas a fost eliberată din închisoare în luna octombrie a anului trecut.

Peste 300.000 de oameni şi-au pierdut banii depuşi la Fondul Naţional de Investiţii. Administratorii schemei piramidale au fraudat aproape 400 de milioane de euro. Depunătorii au fost amăgiţi cu câştiguri fabuloase, iar cei care îşi retrăgeau banii erau plătiţi din sumele depuse de noii participanţi şi nu din câştig.

Num
ărul mare al păgubiţilor se explică şi prin asocierea FNI cu CEC. Garanţia din partea statului a făcut ca numărul celor care şi-au depus banii la FNI să crească exponenţial.
 

 

 



 

×
Subiecte în articol: Ioana Maria Vlas Sorin Ovidiu Vîntu FNI
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close