Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Bugetele serviciilor nu sunt bogate

Iohannis: Bugetele serviciilor nu sunt bogate

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că bugetele serviciilor, avizate favorabil de CSAT, nu sunt ''bogate'', arătând că acestea vizează satisfacerea nevoilor normale de cheltuieli cu salariile.

Iohannis: Bugetele serviciilor nu sunt bogate
17 Dec 2019   •   14:42

Pe de altă parte, el a susţinut că Administraţia Prezidenţială primeşte mai mulţi bani de la buget în contextul în care este nevoie de reabilitarea Palatului Cotroceni.

"La servicii, lucrurile nu au fost majorate semnificativ în nicio parte. Sunt bugete care se axează în primul rând pe satisfacerea nevoilor absolut normale de cheltuieli cu salariile. La partea de investiţii de capital s-a mers aproape la un minim, cu speranţa ca în anii următori să se poată reveni. Deci nu sunt bugete bogate, ca să mă exprim aşa", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

"Da, este nevoie. Este un proiect mai vechi pe care îl avem din 2015. Toată lumea este de acord că e nevoie. E o clădire care nu poate fi folosită. Dar guvernele de până acum au considerat că Administraţia Prezidenţială nu are nevoie de bani, că noi putem să trăim şi aşa, din simpatii. Doar că şi noi avem nevoi foarte concrete, iar creşterea este minusculă, ca să mă exprim aşa", a afirmat Iohannis.

CSAT a avizat favorabil, marţi, propunerile de buget pe anul 2020 ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale. CSAT a analizat, în cadrul şedinţei, propunerile de buget pentru anul 2020 în cazul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close