Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, înaintea plecării la Paris: O prioritate a mandatului meu este substanţierea relaţiilor pe care le avem cu statele partenere

Iohannis, înaintea plecării la Paris: O prioritate a mandatului meu este substanţierea relaţiilor pe care le avem cu statele partenere

Iohannis, înaintea plecării la Paris: O prioritate a mandatului meu este substanţierea relaţiilor pe care le avem cu statele partenere
10 Feb 2015   •   09:01

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi, înainte de plecarea spre Paris, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Francois Hollande, despre importanţa consolidării parteneriatului strategic cu Franţa, "un membru foarte important al Uniunii Europene".

"Astăzi şi mâine voi efectua prima vizită bilaterală din mandatul meu de preşedinte al României. O vizită oficială, la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande", a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută în jurul orei 8.45, pe Aeroportul "Henri Coandă".

"O prioritate a mandatului meu este substanţierea relaţiilor pe care le avem cu statele partenere. Trebuie să arătăm că România ce spune aia şi face", a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis începe astfel vizita oficială în Franţa, unde urmează să se întâlnească cu omologul său, Francois Hollande, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, şi cu reprezentanţi ai comunitățţii de români din Franţa.

Şeful statului român va fi primit la Palatul Elysee la ora 14,00 (ora României), cei doi preşedinţi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete, un dejun de lucru, iar apoi să susţină o declaraţie comună de presă.

În continuarea vizitei, Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Claude Bartolone.

La ora 20,30, la sediul Ambasadei României de la Paris, şeful statului se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close