Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică

Iohannis: Independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică

Iohannis: Independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Ian 2015   •   13:12

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică, iar Bucureştiul poate deveni un exportator de securitate în regiune prin susţinerea interconectorilor energetici şi exploatarea resurselor proprii, informează Agerpres.

"Independenţa României şi a Europei este profund legată de independenţa şi securitatea energetică. România poate deveni un exportator de securitate în regiune printr-o politică a susţinerii interconectorilor energetici şi prin exploatarea resurselor proprii. România salută importanţa acordată obiectivului de realizare a uniunii energetice. Considerăm esenţială consolidarea procesului de consolidare a solidarităţii în interiorul Uniunii Europene, între Uniune şi vecinii săi, precum și a acordării de prioritate proiectelor de infrastructură din această regiune", a spus Iohannis la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

În acest context, el a urat succes Letoniei, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, arătând că vor fi de gestionat "provocări multiple în plan intern", în vecinătatea estică şi sudică a Uniunii, dar şi provocări cu caracter transversal precum combatarea terorismului sau fenomenul migraţionist.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close