Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, nouă sesizare la CCR. Strategia ”România 2040”, contestată

Iohannis, nouă sesizare la CCR. Strategia ”România 2040”, contestată

Iohannis, nouă sesizare la CCR. Strategia ”România 2040”, contestată
18 Apr 2019   •   18:37

Președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională cu pruvire la proiectul propus de Guvern și aprobat de Parlament, prin care Strategia ”România 2040” urmează să fie elaborată de o comisie condusă de președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Iohannis reclamă faptul că proiectul nu respectă principiul bicameralismului, în sensul că proiectul de lege a fost modificat consistent la Camera Deputaților față de Senat. Șeful statului are însă și obiecții care privesc conținutul proiectului.

”Astfel, potrivit legii deduse controlului de constituționalitate, întreaga responsabilitate a elaborării acestei strategii de dezvoltare socială și economică a țării pe termen lung este plasată sub directa coordonare a Camerei Deputaților – cu ignorarea rolului celeilalte Camere a Parlamentului și, implicit a posibilității de decizie a acesteia, Comisia „România 2040” urmând să fie condusă de președintele Camerei Deputaților. Practic, una dintre cele două Camere – Senatul și, implicit, membrii acesteia (senatorii) – este cu totul exclusă de la exercitarea unei competențe pe care Constituția o consacră Parlamentului, în ansamblul său”, arată Klaus Iohannis.

Detalii pe profit.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close