Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, șah la legile justiției. Reacția lui Florin Iordache

Iohannis, șah la legile justiției. Reacția lui Florin Iordache

Iohannis, șah la legile justiției. Reacția lui Florin Iordache
23 Mar 2018   •   17:42

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că aşteptările sale privind Legile Justiţiei sunt legate de îmbunătăţirea acestora, până când "satisfac nevoile societăţii româneşti", arătând că în momentul în care vor ajunge la el va face o primă analiză, deoarece are mai multe opţiuni care pot fi luate în calcul.

"Am aşteptări să îmbunătăţim legile, până când sunt bune şi satisfac nevoile societăţii româneşti. (...) Intenţionez, în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns până acum instituţional la mine, să fac o primă analiză, să fac o declaraţie publică de intenţie şi atunci o să vă spun un pic mai concret ce părere am despre anumite demersuri, despre anumite articole şi ce voi face eu, în definitiv, cu aceste legi, fiindcă în prima etapă am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor", a afirmat şeful statului, potrivit Agerpres.

Într-o intervenție la Antena 3, președintele Comisiei pentru Legile Justiției, Florin Iordache, a declarat că în maximum trei săptămâni legile modificate ale justiției vor ajunge pe masa președintelui Iohannis, iar șeful statului va avea două opțiuni: fie va sesiza la rândul său Curtea Constituțională, fie le va retrimite Parlamentului.

"Am încercat și vom face tot ce ține de noi, de Parlament, să îmbunătățim legislația. Cu toții am înțeles că, de fapt, legile adoptate de Monica Macovei în momentul 2004 sunt niște legi proaste și atunci, prin efortul unei părți din parlament, am încercat împreună cu reprezentanții magistraților și al tuturor celor interesați să le îmbunătățim. Au fost atacate la CCR, în primă fază, la Camera Deputaților, le-am pus în concordanță cu deciziile Curții. Luni vom avea din nou ședința comisiei, iar luni seară cred că vor trece și de Senat", a precizat Iordache.

×
Subiecte în articol: Florin Iordache Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close