Iohannis: Epidemia continuă după starea de urgenţă, ea nu se arată în retragere. Mare grijă, dragi români!

de M.Z.    |    09 Mai 2020   •   14:30
Iohannis: Epidemia continuă după starea de urgenţă, ea nu se arată în retragere. Mare grijă, dragi români! Presidency

Președintele Klaus Iohannis atras atenţia sâmbătă, după vizita la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș, că epidemia nu s-a terminat, chiar dacă starea de urgenţă sa va finaliza peste o săptămână şi trebuie să avem grijă în continuare.

UPDATE 14.30 - Iohannis: "Epidemia continuă după starea de urgenţă, ea nu se arată în retragere. Mare grijă, dragi români!"

"Am venit aici pentru că doresc să subliniez că s-a realizat această unitate externă medicală prin colaboarea mai multor autorităţi, această sală polivalentă transformată în unitate-suport va deveni funcţională în câteva zile.

La Târgu Mureş au fost multe cazuri de COVID şi mi-a plăcut că un fost prevăzători şi au instalat spitalul acesta, pentru a fi pregătiţi.

Din păcate, epidemia e între noi. Avem şi azi peste 300, 320 de cazuri noi şi vreau să atrag atenţia asupra unui lucru. Peste o săptămână expiră starea de urgenţă, dar asta nu înseamnă că epidemia s-a terminat. Ea este între noi, trebuie să avem mare grijă, să nu avem o explozie de cazuri noi", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

În plus, trebuie să utilizăm masca de protecţie şi să ne spălăm pe mâini, aşa cum au recomandat medici.

Şeful statului a vizitat sâmbătă Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș, unde a fost însoţit de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Parteneri
sati
x close