Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu, despre misterioasa întâlnire dintre Kovesi și ministrul francez: „Îi servea ca sprijin public dacă era oficial anunțată”

Ion Cristoiu, despre misterioasa întâlnire dintre Kovesi și ministrul francez: „Îi servea ca sprijin public dacă era oficial anunțată”

Ion Cristoiu, despre misterioasa întâlnire dintre Kovesi și ministrul francez: „Îi servea ca sprijin public dacă era oficial anunțată”
15 Apr 2018   •   21:45

Ion Cristoiu a vorbit la „Sinteza Zilei” despre întâlnirea secretă dintre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și ministrul francez de Externe. 

„E o chestiune, din punct de vedere diplomatic, despre care n-am mai auzit. Trebuie să plecăm de la premiza că doamna Kovesi e un demnitar al statului român. Există, a existat și cred că încă se mai manifestă tradiția ca tipi din Occident venind din țări precum Rusia, nu la noi, în țări care sunt suspectate că au legături cu opoziția.. să se întâlnească separat, în afara programului stabilit, cu ong-uri”, a afirmat Ion Cristoiu. 

„În cazul de față, România nu e o țară suspectă din punct de vedere democratic. Domnul ministru a venit la o țară prietenă. Și mai grav e faptul că doamna Kovesi e demnitar al statului român. La fel de bine se putea întâlni în secret cu orice ministru din România. Părerea mea e că o asemenea întâlnire îi servea ca sprijin public dacă era oficial anunțată. Poate chiar să se țină o conferință de presă. S-a întâmplat fără a avea un comunicat oficial”, a mai spus Ion Cristoiu. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close