Antena 3 CNN Actualitate Jurnalistul Ion Cristoiu: Guvernul trebuie să se concentreze pe dezvoltarea turismului românesc

Jurnalistul Ion Cristoiu: Guvernul trebuie să se concentreze pe dezvoltarea turismului românesc

Măsurile de restricție din România afectează grav economia țării, atrage atenția Ion Cristoiu. Guvernul trebuie să se concentreze pe metode care să favorizeze dezvoltarea turismului românesc, mai punctează jurnalistul.

Jurnalistul Ion Cristoiu: Guvernul trebuie să se concentreze pe dezvoltarea turismului românesc
16 Mai 2020   •   16:12

"În perioada stării de urgență am avut de-a face cu o dictatură a epidemiologilor, a virusologilor, infecționiștilor, însă peste tot în lume decide factorul politic. Medicii exagerează și e normal, dar factorul politic decide.

Deschiderea teraselor, a restaurantelor nu e o chestiune de distracție. Domnul Orban, atunci când a spus că probabil data de deschidere va fi 1 iunie, a făcut o mare greșeală. În toate țările din jur a pornit o campanie de atragere a turiștilor străini. Noi avem o economie de consum. Adică, oamenii consumă la mall, la terase și la turismul intern. Cea mai mare problemă a României la momentul actual e folosirea acestui moment pentru ca oamenii să meargă în România, în turism intern.

La ora actuală, Guvernul trebuie să se concentreze pe ajutor de stat dat firmelor de turism, dar și o mărire a măsurilor de relaxare în așa fel încât oamenii să meargă în România și să se dezvolte turismul românesc. Dacă la noi va fi nesigur și vor fi blocați românii să-și poată face planuri, se vor duce în Turcia, în Grecia. Sinaia, spre exemplu, trăiește din turism. Din turism trăiesc librării, mall-uri, restaurante, taximetriști. Chestiunea deschiderii consumului sigur că e o problemă de sănătate. Dar e vorba de economie versus sănătate", a spus jurnalistul la Antena 3.

Jurnalistul Ion Cristoiu: Guvernul trebuie să se concentreze pe dezvoltarea turismului românesc. E vorba de economie versus sănătate

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close