Antena 3 CNN Actualitate Ion Cristoiu: Românii au respectat restricțiile nu de teama amenzilor, ci ca să nu se îmbolnăvească. Așa vor face și de acum încolo

Ion Cristoiu: Românii au respectat restricțiile nu de teama amenzilor, ci ca să nu se îmbolnăvească. Așa vor face și de acum încolo

Ion Cristoiu spune că în România s-a creat o stare halucinantă din cauza lipsei reglementărilor legale de după starea de urgenţă. Guvernul nu ar trebui să declare stare de alertă, a mai spus jurnalistul.

Ion Cristoiu: Românii au respectat restricțiile nu de teama amenzilor, ci ca să nu se îmbolnăvească. Așa vor face și de acum încolo
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
14 Mai 2020   •   18:43

Cristoiu demontează pericolul indus în rândul opiniei publice că, dacă nu există o lege în vigoare care să reglementeze starea de alertă, românii vor ieşi buluc la noapte pe străzi sau la încins grătare.

„Imposibilitatea ca legea să intre în funcţiune după incheierea stării de urgenţă şi faptul că preşedintele nu vrea să o prelungească până când legea urmează procedurile constituţionale pentru a fi publicată în Monitorul Oficial s-a ivit un pericol pe care eu l-am considerat exagerat, dacă nu chiar fals, şi anume va fi un vid legislativ şi va fi o nebunie dacă încetează starea de urgenţă în noaptea joi spre vineri, lumea o să iasă în stradă, o să facă grătare, o să se îmbrăţişeze şi o să facă sâc tuturor restricţiilor”, a declarat jurnalistul.

Jurnalistul e de părere că românii au respectat restricțiile, dar nu de teama amenzilor, ci din teama de a nu se îmbolnăvi, ceea ce ar face şi în timpul stării de alertă, chiar dacă guvernanţii vor recurge la recomandări.

„Nu cred că românii de teama amenzilor sau pentru că au avut legi dure au respectat restricţiile, ci să nu se îmbolnăvească, Dacă s-ar fi dat simple recomandări în aceste zile, oamenii le-ar fi respectat. Sunt oameni care ar fi încălcat regulile, indiferent dacă sunt sau nu legi. Ei nu ţin cont de lege în general. (...) Cred că se va merge pe varianta recomandărilor. Sunt restricţii care nu depind de lege. Nu am văzut vreun poliţist la magazin care să te amendeze că nu păstrezi distanţa socială”, a subliniat publicistul.

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close