Antena 3 CNN Actualitate Ion Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu

Ion Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu

Ion Iliescu: "Afacerea CEC" completează profilul moral al lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Noi 2013   •   21:38

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu a declarat, luni, că "afacerea CEC" completează profilul moral al actualului preşedinte, Traian Băsescu.

Iliescu a mai spus că în mandatul său nu a sunat pe nimeni pentru menţinerea cuiva în funcţie pentru că nu-i permitea ţinuta.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a afirmat că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Gheţea să NU fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) Bank, fără a motiva această intervenţie.
   
Declaraţia a fost făcută săptămâna trecută la Guvern, în contextul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi.

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele CEC, Radu Gheţea, va fi schimbat din funcţie.

Ilie Sârbu, senator PSD, a vorbit, luni seară, la "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu", despre "afacerea CEC" în care este implicat preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, dacă eram o ţară normală, Traian Băsescu nu era preşedinte.

"Cred că de data asta i se înfundă(preşedintelui Traian Băsescu-n.r.), că a fost prea explicit la cum a făcut traficul de influenţă
", a spus senatorul.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close