Antena 3 CNN Actualitate iPhone 12 Pro versus iPhone 12 Pro Max - toate diferențele dintre cele două terminale și principalele lor specificații

iPhone 12 Pro versus iPhone 12 Pro Max - toate diferențele dintre cele două terminale și principalele lor specificații

Iubitorii de tehnologie și fanii Apple în mod special încheie anul 2020 pe o notă pozitivă deoarece compania americană a lansat de curând o serie fabuloasă de noi smartphone-uri ce cuprinde patru terminale de top. Este vorba de iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, o colecție mai generoasă ca cea de anul trecut, dar și mai spectaculoasă din multe puncte de vedere.

iPhone 12 Pro versus iPhone 12 Pro Max - toate diferențele dintre cele două terminale și principalele lor specificații
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   14:14

Fiecare din cele patru dispozitive care fac parte din seria iPhone 12 se remarcă prin calități deosebite, dar o pereche cu adevărat ieșită din comun este cea formată din iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max despre care vom discuta pe larg în acest articol. De aceea, dacă vrei să investești anul acesta într-un flagship semnat Apple, citește în continuare pentru a afla care sunt diferențele dintre aceste două smarphone-uri care își merită apelativul pro, dar și principalele lor funcții.

De ce să cumperi un iPhone 12 Pro în locul unui iPhone 12 Pro Max?

Principala diferență între telefoanele iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, ca și în cazul variantelor lor mai puțin dotate, respectiv iPhone 12 Mini și iPhone 12 este mărimea. În comparație cu iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro este cu 39 g mai ușor cântărind 189 g în loc de 228 g, cât are fratele său mai mare. De asemenea, este cu 6.6 mm mai subțire decât iPhone 12 Pro Max

Mai puțin important pentru majoritatea utilizatorilor, dar totuși de interes pentru o parte dintre ei este existența barometrului. În timp ce iPhone 12 Pro este dotat cu o astfel de unealtă, lui iPhone 12 Pro Max îi lipsește.

De ce să cumperi un iPhone 12 Pro Max în locul unui iPhone 12 Pro?

Terminalele Apple sunt recunoscute în întreaga lume pentru bateriile lor cu capacități foarte modeste, datorită cărora sunt în general mai ușoare decât terminalele altor companii. În timp ce Samsung sau Huawei se întrec în crearea unor acumulatori cu tot mai mulți mAh, Apple pune mai mult accent pe dezvoltarea sistemului de operare și programarea lui în așa fel încât să consume cât mai puțin. De aceea, nici anul acesta, nu avem vreun terminal în seria iPhone 12 a cărui baterie să depășească capacitatea de 4000 mAh, iPhone 12 Pro Max fiind cel mai competent cu ai săi 3687 mAh, iar iPhone 12 Pro imediat următorul cu 2815 mAh.

În afară de autonomie, iPhone 12 Pro Max îl întrece pe iPhone 12 Pro și la rezoluție, capacitatea zoom-ului, precum și mărimea ecranului, fiind astfel o alegere mai bună pentru cei care pun preț pe astfel de caracteristici.

Similarități între iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max

Design

În ceea ce privește aspectul, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max arată foarte similar. Ambele sunt disponibile în aceeași gamă de culori, au lentilele camerei principale dispuse în aceeași ordine și pot fi personalizate cu un set de huse iPhone 12 Pro sau huse iPhone 12 Pro Max  de la Itelmobile.

Memorie RAM și capacitatea de stocare

Încă două lucruri pe care iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max le au în comun sunt memoria RAM și capacitatea de stocare. Ambele au doar câte 6 GB de RAM și o memorie internă de 512 GB.

Camere

Am putea crede că cei de la Apple s-au jurat să nu folosească lentile cu mai mult de 12 MP pentru că și anul acesta, la fel ca anul trecut, nu am reușit să descoperim vreo lentilă care să depășească această valoare. Astfel, atât camerele principale, cât și cele selfie ale telefoanelor iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max sunt absolut identice, cele principale fiind formate din trei senzor de câte 12 MP fiecare și cu deschidere f/2, f/1.6 și f/2.4, iar în pentru selfie-uri o singură lentilă de 12 MP.

Concluzie

După cum reiese și din succinta noastră recenzie, iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Pro sunt două terminale foarte asemănătoare din multe puncte de vedere. De aceea, unui cumpărător care vrea să investească în oricare dintre ele, nu-i rămâne să aleagă decât în funcție de dimensiuni și de cât contează pentru el ergonomia.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close