Antena 3 CNN Actualitate Ironia sorții! Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv. „Nu am învățat nimic”

Ironia sorții! Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv. „Nu am învățat nimic”

Ironia sorții! Extinctoare expirate în tribunalul în care se judecă dosarul Colectiv. „Nu am învățat nimic”
Sursa foto: Foto: Libertatea.ro
27 Noi 2019   •   11:19

La parterul Tribunalului Bucureşti sunt mai multe extinctoare cu termenul de valabilitate expirat din februarie 2019. Patru etaje mai sus, în Sala de Festivităţi a Tribunalului, se judecă ultimele termene din dosarul Colectiv, scrie Libertatea.

În rechizitoriul Parchetului General se arată că „din declaraţiile inculpatului Moise Marian (n.r. – pirotehnistul care a aprins artificiile) rezultă că a încercat să folosească extinctorul pus la dispoziţie de debarasatorul Stanciu Viorel, mai înainte de începerea spectacolului, însă a constatat că nu funcţionează, fiind expirat. Declaraţia se coroborează cu rezultatele cercetării la faţa locului; în cursul desfăşurării acestei activităţi, în apropierea stâlpului iniţial incendiat, a fost identificat sistemul de siguranţă al unui stingător”, se arată în actul de acuzare.

Ironia sorţii, tot expirate erau ieri şi unele dintre extinctoarele instalate pe holurile Tribunalului Bucureşti, spune jurnalistul Libertatea, Adriana Oprea, cea care a făcut descoperirea.

„Nu toate sunt expirate, dar am găsit câteva expirate la parterul Tribunalului. Până acum ședința procesului de la Colectiv era la etajul 1, acum s-a mutat la etajul patru. Extinctoare sunt multe, majoritatea sunt în termen de valabilitate, dar sunt câteva expirate. Nu este ceva foarte grav, dar este ceva simbolic, este o chestiune maxim contravențională, dar este ceva simbolic, ceva care demonstrează că la patru ani de la Colectiv noi nu am învățat absolut nimic. Din moment ce pe holul în care se judecă și judecătorul se pregătește să dea sentința în acest dosar, sunt lucruri despre care se spune că au cauzat tragedia(…) Avem cel puțin în București zeci de cluburi care funcționează fără autorizare ISU. În procesul Colectiv sunt ultimele termene și, cel mai probabil, se va termina săptămâna aceasta și până la sfârșitul anului vom avea un verdict. Dar, mi-e teamă că ce s-a întâmplat în Colectiv nu se poate repara cu un verdict. Trebuie să luăm măsuri și să învățăm din această tragedie ca ea să nu se mai repete”, a declarat Adriana Oprea.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close