Antena 3 CNN Actualitate Isterie pe site-urile de vânzări online. O mască de protecție a ajuns să coste cât un parfum de lux

Isterie pe site-urile de vânzări online. O mască de protecție a ajuns să coste cât un parfum de lux

O mască de protecţie a ajuns să coste cât un parfum de lux sau un ceas de firmă. Se întâmplă pe site-urile de vânzări de pe internet, unde preţurile sunt şi de 100 de ori mai mari faţă de acum câteva zile. Vânzătorii de ocazie profită de panica creată de coronavirus şi nu par să ducă lipsă de clienţi. Între timp, stocurile din farmacii şi spitale sunt aproape epuizate.

Isterie pe site-urile de vânzări online. O mască de protecție a ajuns să coste cât un parfum de lux
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Feb 2020   •   16:20

Pe internet, preţurile pentru măştile de protecţie pornesc de la 5 lei şi ajung până la 500 de lei, pentru un set de 150 de bucăţi. Pe site-urile farmaciilor, însă, aproape că nu mai găsim nimic disponibil. De exemplu, o mare farmacie mai are disponibile măşti de protecţie doar în două locaţii: la Constanţa şi la Târgovişte.

Cei mai mulţi dintre vânzătorii de ocazie nu pot elibera bon fiscal sau factură pentru produsele pe care le comercializează.

Consiliul Concurenţei a anunţat că investighează companiile care au scumpit, peste noapte, măştile chirugicale. Acestea riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

În Italia, măștile s-au vândut și cu câte 5000 de euro bucata, comercianții profitând din plin de panica instituită de virusul ucigaș.

Între timp, medicii fac un apel la calm şi spun că acest echipament de protecţie trebuie folosit mai mult de cei care sunt deja bolnavi, ca să nu împrăştie virusul, iar cei sănătoşi ar trebui să folosească masca doar în spaţiile aglomerate.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close