Antena 3 CNN Actualitate Mesajul emoționant rostit de Joe Biden în România

Mesajul emoționant rostit de Joe Biden în România

Președintele al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a vizitat de mai multe ori România. Din postura de vicepreşedinte, spre exemplu, oficialul american a făcut mai multe anunţuri importante pentru viitorul Parteneriatului Strategic dintre România şi America. În 2014, oficialul american a elogiat militarii români.

Mesajul emoționant rostit de Joe Biden în România
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    07 Noi 2020   •   23:15

Cu aceeași ocazie, Joe Biden şi-a declarat toată susţinerea pentru România şi a promis solemn că Statele Unite ale Americii vor apăra România, dacă va fi nevoie. 

„Nu cred că am înţeles pe deplin curajul moral şi fizic al poporului român, până când nu am văzut că aţi fost în primele rânduri în Irak şi Afganistan. Sunteţi cea mai grozavă generaţie de luptători. V-am văzut în Bosnia şi Kosovo, în Kabul şi Kandahar, în zone foarte grele. Sunt foarte mândru de dumneavoastră… Dumnezeu să apere România”, a spus atunci Joe Biden, în aplauzele asistenţei.

Joe Biden este noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, conform noilor proiecţii, realizate după actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania.

Potrivit noilor proiecţii, realizate de CNN şi Reuters, Joseph Biden are 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, are 214.

Joe Biden era creditat anterior, potrivit diverselor proiecţii, cu 253-264 de voturi în Colegiul electoral federal. Conform noilor date oficiale, avansul lui Joe Biden a crescut în statul Pennsylvania, care are 20 de voturi în Colegiul electoral federal. Astfel, Joe Biden depăşeşte detaşat pragul de 270 de voturi în Colegiul electoral federal. În Pennsylvania, avansul lui Biden a ajuns la 34.000 de voturi, după numărarea a 99% din buletinele de vot. De asemenea, avansul lui Biden a crescut şi în statul Nevada.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close