Antena 3 CNN Actualitate Joe Biden, la summitul B9, organizat de Klaus Iohannis. Radu Tudor: „Este un succes diplomatic important!”

Joe Biden, la summitul B9, organizat de Klaus Iohannis. Radu Tudor: „Este un succes diplomatic important!”

Anunț de ultimă oră de la Casa Albă. Joe Biden participă astăzi la summitul B9, organizat de Klaus Iohannis la București.

Joe Biden, la summitul B9, organizat de Klaus Iohannis. Radu Tudor: „Este un succes diplomatic important!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    10 Mai 2021   •   07:59

La reuniune mai vin reprezentanții Bulgariei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Slovaciei și Ungariei. 

Evenimentul este organizat la inițiativa președintelui Iohannis și se va desfășura cu prezența la București a președintelui Republicii Polone.

La discuții va participa și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În urmă cu câteva minute, președintele Klaus Iohannis a postat pe o rețea socială un mesaj prin care salută prezența președintelui Statelor Unite la summit

”Sunt bucuros să îi spun bun venit lui Joe Biden la summitul B9 de la București, pe care îl găzduiesc astăzi”, este mesajul postat de președintele României cu scurt timp în urmă. 

Tema principală a summit-ului se referă la sprijinul pentru consolidarea capacităților de apărare în fața provocărilor actuale de securitate. 

Concret, România și aliații NATO de pe frontul estic discută despre amenințarea pe care o reprezintă Rusia. 

”Confirmarea venită din partea președintelui Statelor Unite demonstrează faptul că cea mai mare putere a lumii validează acest format de cooperare regională. Faptul că președintele Joe Biden va interveni în timpul summit-ului B9 reprezintă, din punctul meu de vedere, un succes diplomatic foarte important al României. Se validează acest format, devine unul consacrat, iar dorința statelor din Europa de Est de a coopera mai strâns, de a avea inițiative împreună pentru securitatea la Marea Neagră, beneficiază de o intervenție și de o validare din partea președintelui Statelor Unite”, a declarat Radu Tudor la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Joe Biden summit B9 Klaus Iohannis
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close