Judecătorii au respins suspendarea judecării cererii de întrerupere în cazul condamnării lui Năstase

de S.T.    |    04 Iul 2012   •   17:17
Judecătorii au respins suspendarea judecării cererii de întrerupere în cazul condamnării lui Năstase Foto: Intact Images

Judecătorii instanţei supreme au respins miercuri cererea procurorilor DNA de suspendare a judecării dosarului de întrerupere a executării pedepsei în cazul fostului premier Adrian Năstase, astfel că Tribunalul Bucureşti va putea continua, joi, judecarea cazului, scrie Mediafax.

Un complet de trei judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, cererea accesorie făcută de procurorii anticorupţie în cadrul solicitării de strămutare de la Tribunalul Bucureşti (TB) a dosarului în care Năstase solicită întreruperea executării pedepsei de doi ani de închisoare cu executare.

Concret, procurorii DNA au cerut, la termenul de miercuri, suspendarea judecării acestui dosar de la TB, invocând potenţiala lipsă de imparţialitate a tuturor judecătorilor de la această instanţă, informează Mediafax.

Unul dintre avocaţii fostului premier, Viorel Roş, s-a opus ferm acestei cereri a DNA, arătând că, în cererea anchetatorilor, au fost invocaţi doar doi judecători, respectiv preşedintele TB, Laura Andrei, şi judecătoarea Elena Burlan, cea care judecă, de fapt, cererea de întrerupere.

Viorel Roş consideră că nu este astfel dovedită potenţiala lipsă de imparţialitate a tuturor magistraţilor Tribunalului.

După deliberări instanţa supremă a respins solicitarea DNA, astfel că Tribunalul Bucureşti poate continua, la termenul de joi, judecarea dosarului în care Năstase cere întreruperea executării pedepsei.

În acest dosar, Adrian Năstase a depus marţi, prin intermediul unui avocat, o cerere prin care arată că renunţă la judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei.

Tribunalul urmează să analizeze, la termenul de joi, şi această nouă solicitare a fostului premier.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a fost adus la Spitalul Penitenciar Rahova în 26 iunie, după ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală.

x close