Antena 3 CNN Actualitate Jurnaliști cu nume grele, implicați în dosarul DIICOT de șantaj

Jurnaliști cu nume grele, implicați în dosarul DIICOT de șantaj

Cătălin Tolontan și Mihai Toma, de la Libertatea, Alexandru Pop, de la News International SA, precum și Mircea Marian și Sabin Orcan de la Newsweek sunt numele jurnaliștilor implicați în dosarul deschis de DIICOT, pentru "constituire de grup infracțional organizat și șantaj", în urma plângerilor formulate de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Jurnaliști cu nume grele, implicați în dosarul DIICOT de șantaj
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2021   •   14:52

Acesta acuză o campanie concertată de denigrare a sa și faptul că atât el, cât și membri ai familiei sale, au fost amenițați.

"Un rol important în afectarea vieții și imaginii subsemnatului l-a avut și îl are presa, prin articolele comandate, de-a lungul anilor, și îndeosebi în ultimul an, viața și imaginea subsemnatului, a familiei mele, au fost grav afectate, editori, reporteri, redactori, au procedat la publicarea unor articole acuzatoare, defăimătoare, în presa scrisă, online, pe rețelele de socializare, ce mă vizează în mod direct", spune Daniel Băluță.

"Prin titlurile articolelor de presă comandate, prin asocierea numelui meu de anumite persoane sau de anumite dosare penale, prin consemnările neadevărate din rechizitorii și ordonanțe, imaginea și viața mea, a familiei mele, au fost grav afectate, a se vedea cu titlu de exemplu: '……. Băluță se afișează cu mafia', '….. interlopii lui Bebino, membri PSD ai lui Băluță….', 'minciuna lui Daniel Băluță………' , 'Daniel Băluță a fost surprins de lucrătorii vamali ai Aeroportului „Henri Coandă” având asupra sa sume de bani nedeclarate ……… manifestând un comportament antisocial față de lucrătorii vamali', '… banii sunt scoși din România pe ruta auto România – Bulgaria-Turcia….. fie prin intermediul soției edilului'.

Sunt judecat, abuzat, șantajat, etichetat, defăimat, denigrat și înfierat", a declarat Daniel Băluță la DIICOT.

Mărul discordiei a fost reprezentat, potrivit lui Daniel Băluță, de o licitație organizată de Primăria Sectorului 4, în valoare de peste 27 de milioane de lei.

Reprezentanții unei asocieri de firme, Lindor Ideal Construct SRL – Comprest SA, a cărei ofertă fusese respinsă, s-au adresat jurnaliștilor Mihai Toma și Alexandru Pop, care să "îl constrângă" pe Daniel Băluță să susțină oferta asocierii de firme Lindor Ideal Construct SRL – Comprest SA.

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă Catalin Tolontan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close