Antena 3 CNN Externe Atac armat la Moscova. Un fost militar a deschis focul și a ucis două persoane. El ar fi refuzat să-și pună masca sanitară

Atac armat la Moscova. Un fost militar a deschis focul și a ucis două persoane. El ar fi refuzat să-și pună masca sanitară

Un bărbat a deschis focul într-un centru administrativ din Moscova, ucigând două persoane și rănind alte trei, au anunţat marți oficialitățile ruse.

Atac armat la Moscova. Un fost militar a deschis focul și a ucis două persoane. El ar fi refuzat să-și pună masca sanitară
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2021   •   16:55

Suspectul a fost reținut, relatează AFP, citată de Agerpres.

"A avut loc o tragedie. După ce o persoană neidentificată pentru moment a deschis focul, două persoane au murit şi trei au fost rănite. Atacatorul a fost arestat. Transmit condoleanțe familiilor victimelor", a scris pe Twitter Serghei Sobianin, primarul din Moscova.

"Medicii fac tot posibilul să-i ajute pe cei răniți", a adăugat el.

Centrul administrativ unde a avut loc acest incident armat se află în sud-estul Moscovei, în cartierul Riazanski.

A fost deschisă o anchetă pentru omucidere, potrivit autorităților.

Potrivit postului de televiziune REN TV, atacatorul a fost identificat şi se numește Serghei Glazov, fost militar, care a servit în armată până în 2010, ajungând la gradul de locotenent colonel.

Unele instituiții media au relatat că Glazov a deschis focul, după ce i s-a atras atenția să-şi pună masca facială și a refuzat.

În ultimii ani, incidente armate soldate cu morți, în special în scoli, au s-au înmulțit în Rusia.

Președintele Vladimir Putin a denunțat fenomen drept unul "importat din SUA, efect pervers al globalizării".

În cel mai recent eveniment de acest tip, petrecut în 20 septembrie, un student de 18 ani a deschis focul cu o armă de vânătoare la o universitate din Perm, oraş în regiunea Uralilor.

El a ucis șase oameni și a rănit alți 30. 

×
Subiecte în articol: atac armat Moscova
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close