Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fosta șefă AEP face mărturisiri uluitoare: Mi s-a impus un avocat plătit de denunțătoare

Fosta șefă AEP face mărturisiri uluitoare: Mi s-a impus un avocat plătit de denunțătoare

Fosta șefă AEP face mărturisiri uluitoare: Mi s-a impus un avocat plătit de denunțătoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2017   •   11:51

Ana Maria Pătru, fostă șefă a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) a invocat nulitatea absolută a urmăririi penale la Tribunalul Municipiului București (TMB). Pătru a declarat că i-a fost impus ca apărător un apropiat al denunțătoarei sale, după cum precizează Lumeajustitiei.ro.

Ana Maria Pătru susţine că patroana companiei Siveco, Irina Socol, este persoană care l-a plătit pe avocatul său pentru a o reprezenta în instanţa.

Fosta șefă a AEP a fost acuzată de procurorii DNA de trafic de influenţă şi spălare a banilor. Cauza a fost instrumentată de DNA Ploieşti şi s-a finalizat cu un rechizitoriu care a fost semnat de şeful acestei structuri, Lucian Onea şi procuroarea Elena Cerasela Răileanu.

Surse avizate au declarat pentru Lumeajustitiei.ro că apărătorul Anei Maria Pătru, avocatul Daniel Iulian Tiliciu, a cerut instanţei să constate nulitatea absolută a urmăririi penale în cazul fostei şefe AEP. Motivul ţine de încălcarea art. 281 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura penală, care prevede următoarele:

“Art. 281 – Nulităţile absolute

(1) Determina întotdeauna aplicarea nulităţii încălcarea dispozitiiloriilor privind:

f) asistarea de către avocat a suspectului sau a inculpatului, precum şi a celorlalte părţi, atunci când asistenţă este obligatorie”.

×
Subiecte în articol: ana maria patru AEP dosar
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close