Antena 3 CNN Actualitate Justiție Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan trebuie exmatriculată de la doctorat"

Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan trebuie exmatriculată de la doctorat"

Grupul de Investigaţii Politice a arătat, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care Camelia Bogdan, doctorand al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, trebuia exmatriculată de la doctorat începând cu 1 octombrie 2022.

Grupul de Investigaţii Politice: "Camelia Bogdan trebuie exmatriculată de la doctorat"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   15:21

"Potrivit Regulamentului Universității București, Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată acum 2 luni de la doctorat.

Camelia Bogdan este doctorand al Școlii Doctorale a Facultății de drept a Universității din București din 1 octombrie 2013.

Potrivit Regulamentului studiilor universitare de doctorat în Universitatea din București, Camelia Bogdan ar fi trebuit să susțină teza de doctorat după 3 ani, în 2016. Camelia Bogdan a beneficiat de o serie de extinderi ale perioadei programului de doctorat:

- o întrerupere de studii, în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017;

- o prelungire de 12 luni, în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018

- o perioadă de grație de 2 ani între 1 octombrie 2018 și 1 octombrie 2020.

La finalul perioadei de grație, Camelia Bogdan ar mai fi putut beneficia de o perioadă de amânare de maxim 2 ani. Această perioadă s-a încheiat pe 1 octombrie 2022, dată la care Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată.

GIP a solicitat rectorului Universității București să comunice public dacă a exmatriculat-o pe Camelia Bogdan. Am solicitat, de asemenea, ca, în cazul în care Camelia Bogdan nu a fost încă exmatriculată să fim informați cu privire la motivul pentru care rectorul Universității București nu a luat încă această decizie.

Decizia de exmatriculare a Cameliei Bogdan este cu atât mai relevantă, cu cât fosta judecătoare a primit bani pentru finalizarea studiilor de doctorat . Spre exemplu, în declarația de avere pe care a depus-o în 2017, Camelia Bogdan a spus că a primit din partea The Rațiu Charitable Foundation suma de 2.000 de lire sterline, cu titlu de „bursă/ grant pentru Doctorat”.

Banii primiți prin acest tip de donații cu sarcină trebuie restituiți de fosta judecătoare în cazul exmatriculării sale", se arată în postarea de pe Facebook.

Potrivit Regulamentului Universității București, Camelia Bogdan ar fi trebuit exmatriculată acum 2 luni de la...

Publicată de Grupul de Investigatii Politice pe Marţi, 6 decembrie 2022

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close